Kedves Szülők, Egyesületi tagjaink, Sportolóink, Kollégáink!


            Szentendre és a kistérségi lakosok jelentős része az egyesületünknél kapcsolódott be egy sportszervezetbe, nálunk kezdtek el sportolni, és az is elmondható, hogy a lakosság jelentős része, az elmúlt 27 év alatt nálunk tanult meg úszni, tehát mindig meghatározó sportszervezete voltunk Szentendre városának. Jelenleg is a környék legnagyobb tömeget megmozgató egyesülete vagyunk. Rendszeresen több száz gyerek és fenőtt jár az edzéseinkre és az oktatásainkra.

           A 45 éves sportegyesületünk, a Honvéd Kossuth Lajos SE. Úszószakosztálya 2011 júniusátóll hivatalosan is a Magyar Úszó Szövetség teljes jogú tagjává vált. A tagságunk azonban – reméljük általunk is szívesen vállalt – kötelezettségeket is tartalmaz, melyek arra az elhatározásra érlelték az egyesület vezetését és a szakembergárdáját, hogy a 2011 őszi szezontól megkezdett generális változásokat, alapvető modernizációs munkánkat folytatjuk tovább az úszásoktatástól a professzionális versenyzőképzésig egyaránt!

               Az elképzeléseink szerinti a szakosztályi modell piramis szerkezetű, amely 5+1 lépcsőből áll. A lépcsőfokok az úszóink mindenkori tudásszintjét jelentik a vízhezszoktató; kezdő 1.; kezdő 2.; haladó 1.; haladó 2. és versenyzői csoportjainkban.

              Ezekhez a tudásszint alapján szerveződő csoportokhoz állandó és kötött időpontokban stabil és állandó oktatót, edzőt rendelünk, akik egy- egy szinten vezetik, irányítják a foglalkozásokat, edzéseket. Trimeszterenként szintfelmérés vagy minősítő vizsgák után a gyermekeink a következő fokozatra léphetnek, magasabb tudásszinten és homogén csoportokban folytatják az úszást, sportolást. A modell csúcsán a mindenkori versenyzői csoport áll, ahová így a lineáris feladásos rendszerben könnyedén eljuthatnak a gyermekeink.

            Természetesen a lépcsőzetes rendszerben kialakított csoportjaink bemeneti ill. kimeneti tudásszintjét is megállapítottuk, így egy szintfelmérés után a rendszerből kívülről jövők is könnyedén kapcsolódhatnak a programunkhoz, zárt végű csoportjainkhoz.


             Szakosztályi modellünk ilyetén való átalakítása az örvendetesen emelkedő gyermek- és oktatói gárdánk létszámának emelkedése is indokolja, amennyiben az a munkaszervezésben és irányításban is strukturális reformokat generál. Végezetül, de nem utolsó sorban változatlanul a hagyományosan a minőségre és minőségi képzésre irányuló tevékenységünkben látjuk szakosztályunk jövőjét és fejlődését, kizárólag igényes sportszakmai-, pedagógiai -, pszichológiai alapokon nyugvó oktató- nevelő munkát kívánunk gyermekeinkkel megvalósítani közös céljaink elérése érdekében.

 

              Reményeink szerint örömmel és megértéssel fogadjátok az szakszerűen felépített, modernizációs törekvéseinket, melyről honlapunkon és más fórumokon is tájékozódhattok (szülői értekezlet, propaganda anyagok, plakátok, uszodai faliújság, egyéb) és segíthettek ötleteitekkel, saját elképzeléseitekkel is, melyet megoszthattok kollégáinkkal, egyesületi vezetőinkkel egyaránt.


            Szívélyes sportbaráti üdvözlettel:

                                                                                                                                        HKLSE csapata

vissza
kapcsolat e-mail

Legfrissebb hírek

© 2010, Kossuth SE